Jemné francouzské polosuché šumivé víno „Cafe de Paris“ Blanc de Blancs, Demi-sec je vyrobeno v jemném, ale výrazném stylu.
Víno je směsí velkého množství odrůd bílých hroznů v neznámých proporcích, hlavní roli, v níž přidělené Chardonnay dává vínu jemnost a eleganci. Složité složení směsi vytváří mnohostranou, hlubokou kytici s ovocně-květinovým charakterem, lehkost, svěžest a šumivou radost vlastní šumivým vínům.
Zajímovosti :
Hrozny pro výrobu polosuché "Cafe de Paris" Blanc de Blancs se sbírá z několika vinic v různých regionech Francie. Čas sklizně do období od září do října. Technologie Vintage se liší od výroby šumivých vín: vymačkaná šťáva podléhá první primární přirozené kvašení a poté - sekundární, která se nazývá „Prize de mousse“. Metoda sekundární kvašení se přidává do mladiny, která je pod tlakem, cukr a kvasnice, což umožňuje budoucí šumivé víno. Potom se víno plní do speciálních lahví šampaňského a uzavře se přírodním korkovým korkem. Celý cyklus výroby vína trvá více než jeden rok.
Doporučené podávání
Vynikající aperitiv. Doporučuje se podávat s ovocnými a vanilkovými dezerty a také v různých koktejlech.
Café de Paris je šumivé víno, které pochází z oblasti Bordeaux ve Francii.
Značka byla založena v roce 1967 na březích řeky Gironde v Saint André de Cubzac v pobočce vytvořené speciálně pro rozvoj kvalitních sektů.
Neustálé hledání kvality a důsledný přístup k procesu vývoje rychle posunulo Café de Paris na špičku národních značek šumivých vín.